Köpvillkor

 

Allmänna försäljnings- och leveransvillkor

Dessa allmänna försäljnings- och leveransvillkor skall tillämpas vid köp av produkter från Eliassons Segelmakeri i den mån villkoren inte ändras genom skriftlig överenskommelse mellan Eliassons och köparen. Vid försäljning till konsument gäller konsumentköplagens regler och därutöver nedan angivna villkor. Vid försäljning till näringsidkare (företag) gäller samtliga nedan angivna villkor.

 

Garanti

Garantivillkoren bygger på Konsumentköplagen KKL. Dessa garantivilkor gäller endast i samband med uppvisande av kvitto på att varan är betald. Garantin gäller i ett år från det datum då varan kom köparen till handa.

 

Betalning

Privatkunder betalar via postförskotteller kontant vid leverans och företagskunder betalar mot faktura eller postförskott. Observera att vid ej utlöst försändelse faktureras köparen en returavgift på 300 kronor inkl. moms.

 

Leverans & fraktuppgifter

Dina varor levereras med bil eller som postpaket i Sverige till den adress du har uppgett i beställningen. Leverans sker efter överenskommelse mellan Eliassons Segelmakeri och köparen. Köparen skall hämta ut eller ta emot produkten på avtalad dag för avlämnande. Om köparen inte hämtat ut produkten eller på annat sätt mottagit produkten inom sju dagar från det att produkten avlämnats eller hållits tillgänglig för avhämtning äger Eliassons rätt att häva köpet och erhålla ersättning för transportkostnader och annan skada.

 

Fraktkostnader

Enl postens avgifter

 

Fel på varan

Om en produkt är felaktig tillämpas konsumentköplagens regler, här gäller bl a att köparen skall reklamera felet inom skälig tid, normalt sett 14 dagar. Om det är fel på varan ska du snarast kontakta Eliassons Segelmakeri via e-post, fax eller telefon. Fullständiga uppgifter om felet gör det enklare för oss att hantera ärendet och det går snabbare för oss att kontakta dig.

 

Om varan har skadats i frakten

Om paketet och/eller varan som levererats av Posten har skadats i frakten skall du kontakta Postens kundtjänst. För att Posten skall kunna hantera ditt fall så snabbt som möjligt behöver de en del uppgifter av dig. Om du går till adressen www.logistik.posten.se/index.asp?part=gods, så hamnar du hos Postens reklamationssida där du kan lämna dessa uppgifter du kan även ringa på tel: 020-340 340 eller maila till reklamationer.logistik@posten.se

 

Retur av varor

Alla segel och kapell är unika och tillverkas efter beställning, ångervecka tillämpas därför inte. Återköp accepteras endast om det är fel på beställningen. Om du av någon orsak vill returnera din vara kan du göra det inom 14 dagar från dagen för leverans under förutsättning att produkten återlämnas till Eliassons Segelmakeri i oskadat och obrukat skick och i obruten orginalförpackning.